Закон і Бізнес


«Попереджали ж адвокати!»


№5 (1407) 09.02—15.02.2019
9864

У будинку судді спалахнула пожежа, унаслідок якої згоріла частина даху. А згодом власник знайшов в Інтернеті статтю, в якій автор хвалиться пожежею — відплатою за «необ’єктивний» розгляд справ.


В Ігоря Кудрявцева зі Старобільського районного суду Луганської області загорівся будинок. Пожежа спалахнула вранці, і, хоча її вдалося погасити, вигоріла третина даху.

Через кілька днів на сайті місцевого інтерне-видання з’явилася стаття. Автор матеріалу похвалився пожежею в суддівському житлі: «Відплата стає невідворотно. Як приклад — учорашня пожежа в сумнозвісного судді І.Кудрявцева. Попереджали ж адвокати, щоб об’єктивно вів справу!»

Допис неабияк налякав суддю, адже підтвердив його побоювання. Тепер він упевнений, що його дім хтось підпалив через здійснення правосуддя в кримінальному провадженні.

І.Кудрявцев звернувся в правоохоронні органи та поскаржився до Вищої ради правосуддя (№412/0/6-19). Сподівається, що вони захистять його від подібних інцидентів у майбутньому, аби він зміг і надалі здійснювати правосуддя. До свого повідомлення законник додав роздруківку статті.