Закон і Бізнес


Засідання ВРП 5 лютого 2018 года


05.02.2019 10:05
3704

ВРП врішуватиме питання про внесення подань Президентові про призначення 4-х суддів. Крім того, Рада може звільнити 6 суддів на підставі п.3 ч.6 ст.126 Конституції. Також вона розгляне 2 скарги на рішення Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів.


ПРОЕКТ

Порядок денний № 8

засідання Вищої ради правосуддя

5 лютого 2019 року

 

1. РозглядматеріалівщодовнесенняподанняПрезидентовіУкраїни про призначеннясуддів на посади до місцевихсудів:

1.                            Грень Наталії Михайлівни Львівського окружного адміністративного суду;

                (Доповідач – член Вищої ради правосуддя Артеменко І.А.)

2.                            Бондарчук Віти Вікторівни        -              господарського суду міста Києва;

                (Доповідач – член Вищої ради правосуддя Беляневич В.Е.)

3.                            Маковської Олени Володимирівни     -              Дніпропетровського окружного адміністративного суду;

4.                            Лобана Дмитра Вікторовича   -              Чернігівського окружного адміністративного суду.

                (Доповідач – член Вищої ради правосуддя Мамонтова І.Ю.)

 

2. Розглядматеріалівщодозвільнення суддів з посад за загальнимиобставинами:

                - у зв’язку з поданням заяви у відставку:

1.                            Нещеретної Лілії Михайлівни -              суддіХортицького районного суду

міста Запоріжжя;

                (Доповідач – член Вищої ради правосуддяМірошниченко А.М.)

3.Розгляд матеріалів про звільнення з посад суддів на підставі підпункту 4 пункту 16¹ розділу XV «Перехідні положення» Конституції України відповідно до подань з рекомендацією Вищої кваліфікаційної комісії суддів України:

1.                            Гулида Романа Методійовича               -              судді Львівського апеляційного адміністративного суду;

2.                            Манжос Наталії Володимирівни           -              судді Кілійського районного суду Одеської області;

                (Доповідач – член Вищої ради правосуддя Беляневич В.Е.)

3.                            Голубкової  Марини Анатолівни           -              судді Шевченківського районного суду

міста Запоріжжя;

                (Доповідач – член Вищої ради правосуддя Бойко А.М.)

4.                            Нещеретної

Лілії Михайлівни            -              судді Хортицького районного суду міста Запоріжжя;

                (Доповідач – член Вищої ради правосуддя Говоруха В.І.)

5.                            Гулієвої Мирослави Іванівни   -              судді Франківського районного суду міста Львова;

                (Доповідач – член Вищої ради правосуддя Малашенкова Т.М.)

6.                            Мотрука Миколи Івановича    -              судді Вінницького районного суду Вінницької області.

                (Доповідач – член Вищої ради правосуддя Худик М.П.)

4.Розгляд подання Першої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя про тимчасове відсторонення судді Вовчанського районного суду Харківської області УХАНЬОВОЇ Ірини Степанівни від здійснення правосуддя на шість місяців з позбавленням права на отримання доплат до посадового окладу судді та обов’язковим направленням судді до Національної школи суддів України для проходження курсу підвищення кваліфікації з курсу суддівської етики, порядку розгляду справ про адміністративні правопорушення, практики застосування статей 5, 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та подальшим кваліфікаційним оцінюванням для підтвердження здатності судді здійснювати правосуддя у відповідному суді.

(Доповідач – член Вищої ради правосуддя Беляневич В.Е.)

5. Розгляд питання про звільнення РЕВИ Сергія Вікторовича з посади судді Київського районного суду міста Одеси на підставі пункту 3 частини шостої статті 126 Конституції України відповідно до рішення Вищої ради юстиції від 11 лютого 2014 року№ 92/015-14.

(Доповідач – член Вищої ради правосуддя Бойко А.М.)

 

6. Розгляд скарги народного депутата України Савченко Н.В.на рішення Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів від 19 червня 2018 року № 257дп-18 про закриття дисциплінарного провадження стосовно прокурора першого відділу процесуального керівництва досудовим розслідуванням та підтримання державного обвинувачення у кримінальних провадженнях слідчого відділу управління з розслідування злочинів проти основ національної безпеки України, миру, безпеки людства та міжнародного правопорядку Головної військової прокуратури Генеральної прокуратури України КЛИМОВИЧА Олександра Олександровича.

(Доповідач – член Вищої ради правосуддяАртеменко І.А.)

7. Розгляд скарги керівника Генеральної інспекції Генеральної прокуратури України Уварова В.Г. на рішення Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів від 14 листопада 2018 року № 509дп-18 про закриття дисциплінарного провадження стосовно прокурора відділу нагляду за додержанням законів органами Служби безпеки України та Державної прикордонної служби управління нагляду у кримінальному провадженні прокуратури Луганської області ТРОЯНА Максима Володимировича.

(Доповідач – член Вищої ради правосуддя Беляневич В.Е.)

8. Розгляд повідомлення судді апеляційного суду Черкаської області БОРОДІЙЧУКА Володимира Георгійовича про втручання в його діяльність як судді щодо здійснення правосуддя.

(Доповідач – член Вищої ради правосуддя Гусак М.Б.)

9. Розгляд повідомлення судді господарського суду Черкаської області                       ХАБАЗНІ Юрія Андрійовича про втручання в його діяльність як судді  щодо здійснення правосуддя.

(Доповідач – член Вищої ради правосуддяМалашенкова Т.М.)

10. Розгляд повідомлення судді Вищогоадміністративного суду УкраїниГОЛЯШКІНА Олега Володимировича про втручання в його діяльність як судді  щодо здійснення правосуддя.

(Доповідач – член Вищої ради правосуддяМалашенкова Т.М.)

11. Розгляд повідомлення суддів Соснівського районного суду міста Черкаси ПИРОЖЕНКА Сергія Андрійовича, РОМАНЕНКО Вікторії Анатоліївни, МАРЦІШЕВСЬКОЇ Олени Миколаївни про втручання в їх діяльність як суддів щодо здійснення правосуддя.

(Доповідач – член Вищої ради правосуддя Мамонтова І.Ю.)

12. Розгляд повідомлення судді Устинівського районного суду Кіровоградської області АТАМАНОВОЇ Світлани Юріївни про втручання в її діяльність як судді щодо здійснення правосуддя.

(Доповідач – член Вищої ради правосуддя Мамонтова І.Ю.)

13. Про затвердження висновків членів Вищої ради правосуддя про відсутність підстав для вжиття заходів щодо забезпечення незалежності суддів та авторитету правосуддя:

1) Беляневича В.Е. – за повідомленням судді господарського суду міста Києва ЧЕБЕРЯКА Павла Петровича;

2) Беляневича В.Е. – за повідомленням судді Глобинського районного суду Полтавської області ПАВЛІЙЧУК Анастасії Вікторівни;

3) Беляневича В.Е. – за повідомленням судді Подільського районного суду міста Києва ГРЕБЕНЮКА Володимира Володимировича;

4) Гречківського П.М. – за повідомленням судді окружного адміністративного суду міста Києва ШЕВЧЕНКО Наталії Миколаївни;

5) Гречківського П.М. – за повідомленням судді Дніпропетровського окружного адміністративного суду БУКІНОЇ Лілії Євгенівни.

6) Гусака М.Б. – за повідомленням судді Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області САВИЦЬКОГО Сергія Ігоровича.

(Доповідач – Голова Вищої ради правосуддя Бенедисюк І.М.)

14. Вибори заступника Голови Вищої ради правосуддя.

15. Різне.

Закон і Бізнес