Закон і Бізнес


Вознесенська «мафія»


№5 (1407) 09.02—15.02.2019
3913

Місцева газета опублікувала статтю про чиновника, який, на думку автора, створив клуб злочинців. До нього записали багатьох поважних осіб, серед них і очільника районного суду. Суддю обурили такі звинувачення.


Голова Вознесенського міськрайонного суду Миколаївської області Олег Вуїв став одним із героїв допису в місцевій газеті. Журналіст провів розслідування діяльності «злочинного угруповання» та заявив, що його очолює місцевий депутат. До членів зграї записали й О.Вуїва.

Суддю звинувачено в тотальному контролі над підлеглими. На думку автора, він шантажує законників з метою «отримати вигідні злочинному угрупованню рішення». Також керівник суду нібито скасовує державні акти на землю та втручається в автоматизовану систему розподілу.

Хоча головною дійовою особою статті був депутат, але згадки про О.Вуєва все одно досить образливі та двозначні. Суддю це обурило. Він роздрукував статтю й надіслав її до Вищої ради правосуддя (№458/0/6-19) разом із власною заявою про втручання. Аналогічне повідомлення адресовано Генеральному прокуророві.

На думку О.Вуїва, стаття містить не лише особисті судження чи наклепницькі звинувачення, а й поширює неправду. Те, що стаття стала популярною, її передрукували інші видання та розмістили соціальні мережі, свідчить, що вона порочить усю судову систему та підриває довіру суспільства до Феміди.