Закон і Бізнес


Розташований у приміщенні дитсадку суд працює у неналежних умовах — РСУ


04.02.2019 12:53
3924

Октябрський райсуд Полтави, що розташований у приміщенні колишнього дитячого садочка, працює у неналежних умовах. Будівля дитсадку не розрахована на велику кількість відвідувачів, у суді відсутні вказівки про розташування залів засідань, приміщення суду не пристосоване для маломобільних груп населення.


Такого висновку дійшли члени Рада суддів України після візиту до Октябрського районного суду міста Полтави, передає «Закон і Бізнес» з посиланням на прес-службу РСУ.

Октябрський райсуд Полтави не розрахований на щільний прийом відвідувачів. Люди тісняться у вузьких коридорах, де не поміщаються навіть стільці, немає інформації про те, де і коли слухатиметься та чи інша справа, немає вказівників де розташовані зали судових засідань, канцелярії і навіть місця загального користування, а про доступність суду та судової процедури для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення, говорити просто не доводиться.

Окрім цього, суд, майже не готовий до електронного судочинства, а тим більше до повноцінного запровадження ЄСІТС, тут не вистачає сканерів, для переведення справ у цифровий формат, не обладнана належним чином серверна, здебільшого застаріле комп'ютерне устаткування, у жалюгідному стані знаходиться архів.

Критичності ситуації, як не прикро про це говорити, додає і ремонт, що розпочався у суді наприкінці минулого року. Він хаотичний і ніким неконтрольований.  

Також робочій групі вдалося врегулювати мікроклімат у суддівському колективі, що стосувався організації розгляду судових справ. А ось питання організації самої установи РСУ вирішуватиме спільно з Державною судовою адміністрацією України та її територіальним управлінням у Полтавській області.

Закон і Бізнес