Закон і Бізнес


НААУ співпрацюватиме з Мережею правового розвитку


01.02.2019 17:34
2494

Національна асоціація адвокатів України та Мережа правового розвитку уклали Меморандум про співпрацю з метою розвитку культури Pro Bono.


Документ підписали заступник голови НААУ Валентин Гвоздій та голова Правління МПР Наталя Бімбірайте, передає «Закон і Бізнес» з посиланням на прес-службу НААУ.

Очікується, що співробітництво  сприятиме залученню адвокатів органами місцевого самоврядування до надання правової допомоги, а також розвитку надання правової допомоги на умовах «Pro Bono» загалом. Крім цього, спільна діяльність буде спрямована на підвищення рівня поінформованості громадян щодо захисту їхніх прав, зокрема права на безоплатну правову допомогу.

Співпраця передбачає проведення спільних заходів, підготовка та впровадження спільних проектів, поширення  інформації про співробітництво.

Н.Бімбірайте висловила впевненість, що спільна діяльність сприятиме підвищенню ефективності надання правової допомоги та покращенню доступу людей до правосуддя.

В.Гвоздій зазначив, що одним з найважливіших пріоритетів асоціації є покращення комунікації з громадськими організаціями. За його словами співпраця з Мережею правового розвитку дозволить асоціації більш ефективно захищати права адвокатів, а також доносити інформацію про свою діяльність до громадськості.

 

Закон і Бізнес