Закон і Бізнес


Суддя проти міністра


№4 (1406) 02.02—08.02.2019
3690

Писати в соцмережах усе, що думають, чиновники не повинні. Адже це підриває авторитет влади в цілому. Так уважає жертва критичних заміток.


Руслан Арсірій з Окружного адміністративного суду м.Києва звернувся до голови Вищої ради правосуддя Ігоря Бенедисюка з листом, в якому скаржиться на в.о. міністра охорони здоров’я Уляну Супрун. Своїми дописами у «Фейсбуку» вона, на його думку, тисне на нього, бо хоче досягнути бажаного для себе рішення у справі, яку він розглядає.

У січні цього року Р.Арсірій прийняв ухвалу про забезпечення адміністративного позову. Міністерство охорони здоров’я в цій справі виступає третьою особою, яка не заявляє самостійних вимог. Через 6 днів після того У.Супрун прокоментувала це рішення в негативній формі та висловила сумнів у справедливості судді. Вона зазначила, що суддя має репутацію рятівника сумнівних осіб завдяки сумнівним рішенням. Такі дописи, на думку судді, посягають на його авторитет і правосуддя в цілому.

Р.Арсірій просить «ужити реальних заходів з метою забезпечення захисту від свавільних і протиправних дій» (№287/0/6-19).