Закон і Бізнес


Про оплату послуг


№4 (1406) 02.02—08.02.2019
7484

Якщо користувачі послуг щодо теплопостачання та гарячого водопостачання не зможуть довести факту відсутності боргу, їм доведеться виплачувати стільки, скільки нарахує постачальник. Про це сказано в постанові Верховного Суду від 22.01.2019.


Користувачі зазначених послуг не платили за них упродовж 16 років. Намагаючись дисциплінувати клієнтів, постачальник звернувся до суду з вимогою зобов’язати їх погасити заборгованість. Перша інстанція відмовила в задоволенні позову, вказавши на те, що пропущено строк позовної давності, встановлений у ст.257 Цивільного кодексу.

Натомість апеляційний суд задовольнив позов. Феміда встановила, що боржники періодично вносили гроші на рахунок постачальника, чим перервали строк позовної давності.

Боржниця не погодилась із розрахунками позивача та, звернувшись до касаційного суду, зауважила, що не погашала заборгованості, а оплачувала послуги за наступний місяць.

ВС погодився з висновками апеляційного суду (постанова №437/2726/13-ц), зазначивши, що жодних доказів, які б свідчили про неправильні розрахунки позивача, заявниця не надала.