Закон і Бізнес


Суд відмовився достроково випустити на волю суддю-хабарника


30.01.2019 14:26
3378

Засуджений корупціонер спробував вийти на волю достроково, та ще й поновитись на роботі. Суд першої інстанції підтримав таке бажання, але апеляційний суд став на бік прокурора й попереднє рішення скасував.


У 2008 році колишнього голову Львівського апеляційного адмінсуду Ігоря Зварича затримали на хабарі. Відтоді він за гратами. Спершу 3 роки чоловік перебував у СІЗО, чекаючи на вирок суду, а згодом потрапив у Менську колонію №91.

Суддя спробував вийти з тюрми достроково. Галицький районний суд м. Львова підтримав його у цьому, обґрунтувавши свою ухвалу тим, що І. Зварич надавав безкоштовну правову допомогу громадянами, відбув понад 3/4 строку. Крім того, він оскаржив постанову про своє звільнення з посади судді Львівського апеляційного суду й спробував поновитись на роботі.

Колегія Тернопільського апеляційного суду не погодилась із рішенням. Те, що чоловік прагне повернутись працювати в Апеляційний суд, на їхню думку, не свідчить про сумлінне ставлення до праці. Також не може про це свідчити характеристика, видана виконавчим директором адвокатського об’єднання «Павленко і партнери», про успішне надання суддею безплатної правової допомоги. І. Зварич не був у них працевлаштований офіційно.

Апеляційний суд вирішив скаргу Сихівського відділу Львівської місцевої прокуратури №1 задовольнити і залишити скандально-відомого суддю за гратами.

До речі сума хабара, за який його засудили – 963 000 грн.

Закон і Бізнес