Закон і Бізнес


Обрано нових членів КДКА та делагатів до З’їзду адвокатів


28.01.2019 16:30
4768

Під час Конференції адвокатів Київської області було обрано нових членів КДКА, затверджено кошторис на 2019 рік та обрано делегатів до З’їзду адвокатів, що відбудеться 15-16 лютого 2019 року.


Як повідомили «ЗіБ» в прес-службі Ради адвокатів Київської області, 26 січня 2019 року в столиці відбулась звітно-виборча Конференція адвокатів Київської області.

Для участі в конференції прибули і зареєструвалися  186 делегатів. Традиційно одноголосно делегати Конференції головою заходу обрали Петра Бойка, а секретарем — Ольгу Демидюк.

Голова Ради адвокатів Київської області П.Бойко поінформував колег про основні досягнення Ради за 2018 рік. Звіт був затверджений одноголосно.

В свою чергу статистичні дані по роботі КДКА області представив у своєму звіті голова Комісії Володимир Поліщук. Він, зокрема, підкреслив, що за звітний період було відкрито 30 дисциплінарних проваджень, за результатами яких прийнято рішення призупинити свідоцтво 12 адвокатам і позбавити двох адвокатів права на заняття адвокатською діяльністю. В свою чергу кваліфікаційна палата працювала в наднапруженому режимі, прийнявши до лав адвокатів лише за минулий рік трохи більше 1100 колег.

Звіт голови КДКА теж був затверджений практично одноголосно, як і наступні висновки голови Ревкомісії Світлани Брін, представників адвокатів регіону в Раді адвокатів України Павла Гречківського та у ВКДКА — Ніни Чернобай.

Після цього делегати перейшли до питання відкликання голови та членів кваліфікаційної палати КДКА Київської області. Як пояснила голова палати Тамара Мартишенко, внесення до порядку денного цього питання було ініційоване самими членами палати за результатами тривалого і напруженого обговорення цього кроку на спільному засіданні КДКА та Ради адвокатів Київської області.  

За результатами голосування до нового складу кваліфікаційної палати були обрані адвокати: Віктор Кіккас, Олександр Зінченко, Олег Бучинський, Наталія Ковалко, Олена Бабич, Олег Діденко та Михайло Келемен.

Після цього Конференція адвокатів Київської області приступила до розгляду питання про обрання делегатів на З'їзд адвокатів України, який відбудеться 15-16 лютого 2019 року. В результаті були обрані 21 основний делегат та три запасних.

Завершення ж Конференції відбулось після того, як делегати обговорили і затвердили штатний розпис і кошторис Ради адвокатів Київської області та КДКА області на 2019 рік, відкликали з посади члена Ради адвокатів Київської області Андрія Грубського (за власним бажанням) та переобрали одного з членів Ревізійної комісії: замість Садихова Ібрагіма Нарімана Огли була обрана адвокат Віталіна Люта.

Закон і Бізнес