Закон і Бізнес


Тільки для дорослих

Тренд на відпочинок без дітей набирає обертів


Як правило, готелі «тільки для дорослих» — це розкішні п’ятизіркові курорти, де пари відчуватимуть повний комфорт.

№3 (1405) 26.01—01.02.2019
6391

Концепція відпочинку без дітей набуває великої популярності. Чому туристи надають перевагу турам childfree і чим готелі «тільки для дорослих» відрізняються від звичайних?


У відповідь на запитання, чи є готелі, де не приймають неповнолітніх гостей, можна отримати і корисну пораду, і звинувачення в егоїзмі. Тим часом тренд на відпочинок без дітей набирає обертів по всьому світу. Так, великий міжнародний туроператор планує відкрити 12 нових готелів «тільки для дорослих» у Південному Тиролі, Єгипті, Греції, Хорватії, Португалії, Іспанії, Тунісі, Туреччині та на Кіпрі.

Концепція adults only означає, що з дітьми або не розміщують зовсім, або приймають з підлітками від 16 років. По такий відпочинок передусім їдуть на дорогі острови в Індійському океані — Маврикій, Сейшели, Мальдіви. Причому основні гості в готелях «тільки для дорослих» — це пари. Доволі багато таких пропозицій в Європі: Австрії, Чехії, Італії, Португалії, а в Болгарії є і розкішні готелі для VIP-мандрівників, і галасливі молодіжні хостели.

Деякі туристи намагаються знайти не тільки готель для дорослих, але й авіакомпанію. Це непросто. Авіаперевізники роблять зони childfree, проте, як правило, мова йде про бізнес-клас. Також окремі авіакомпанії дають можливість побачити фото і вік попутника, але за умови, що пасажир укаже ці дані.