Закон і Бізнес


Королева без ременя


№3 (1405) 26.01—01.02.2019
5458

Королеву Великої Британії Єлизавету II помітили за кермом машини без пристебнутого ременя безпеки. У такому вигляді її сфотографували через день після того, як її чоловік — принц Філіпп — перекинувся на позашляховику.


Як повідомляє The Daily Mail, у коментарях під матеріалом користувачі нагадали, що їзда без пристебнутого паска безпеки у Великій Британії вважається порушенням закону. За це передбачено штраф у розмірі £100.

Засудити монарха не вийде: Єлизавета II має повний імунітет від судового переслідування. Оскільки обвинувачення зазвичай висувається від імені самої королеви, проти неї не може бути порушена кримінальна справа, вона не може виступати в суді й бути свідком.

Якщо 92-річна Єлизавета не може позбутися посвідчення водія, то Філіппа це не стосується. Газета пише, що після аварії почато розслідування і чоловік королеви ризикує залишитися без документа.

Єлизавета вчилася водінню під час Другої світової війни й працювала шофером на санітарній машині. Фактично у королеви є виписане на її ім’я посвідчення водія, але згідно із законодавством для неї цей документ необов’язковий.