Закон і Бізнес


Коли захисник — блогер


№3 (1405) 26.01—01.02.2019
4023

Представник позивача хоче отримати бажане рішення будь-якою ціною, навіть матюками в соцмережах та плітками про особисте життя суддів. Однак останнім не подобається така стратегія захисту, і вони самі звернулися по захист.


Судді Третього апеляційного адміністративного суду розглядали позов проти міської ради. Особа зажадала, аби рішення про її звільнення скасували, поновили її на роботі, виплатили середній місячний заробіток за час вимушеного прогулу та відшкодували моральні збитки.

Представник позивача опублікував на своєму акаунті у «Фейсбуку», коментар стосовно діяльності суддів з колегії, яка розглядає справу. Його пост видався останнім образливим, оскільки захисник обговорював не лише професійну діяльність, а й особисте життя служителів Феміди. Для більшого ефекту адвокат уживав ненормативну лексику.

Усі троє суддів, які стали героями дописів, поскаржилися до Вищої ради правосуддя (№№177/0/6-19, 196/0/6-19, 200/0/6-19). Такі дії вони сприйняли як намагання вплинути на суд у непроцесуальний спосіб, змусити їх у подальшому приймати рішення на користь цієї особи. Також про активного дописувача вони повідомили Генеральному прокурору, адже переконані, що скоєно кримінальний злочин.