Закон і Бізнес


Суддю зі Львова позбавили доплат і відправили вчитися


21.01.2019 14:36
5129

Перша Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя вирішила притягнути до відповідальності суддю зі Львова та лишити її доплат з направленням до Національної школи суддів задля підвищення кваліфікації. Ще двоє суддів з Кривого Рогу та Чернівців отримали попередження.


Як повідомили «ЗіБ» в прес-службі ВРП, під час засідання 18 січня Перша Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя прийняла рішення притягнути до відповідальності суддю Франківського районного суду міста Львова Марію Мартинишин. Суддю відсторонили від здійснення правосуддя на півроку та позбавили права на отримання доплат до посадового окладу судді. Також М.Мартинишин направили  до Національної школи суддів України для проходження курсу підвищення кваліфікації  та подальшим кваліфікаційним оцінюванням для підтвердження нею здатності здійснювати правосуддя у відповідному суді.

Окрім цього, члени Дисциплінарної палати ВРП вирішили винести попередження судді Жовтневого районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області Олексію Пустовіту та судді Садгірського районного суду міста Чернівців Андрію Тріски.

Закон і Бізнес