Закон і Бізнес


Суддя із Полтави отримала нагороду за боротьбу з корупцією


18.01.2019 15:17
16142

Одного разу суддя Октябрського районного суду м. Полтави Лариса Гольник викрила корупціонера. В цей момент почались усі її нещастя. На захист хабарника став голова суду, через що у них виник багаторічний конфлікт, який закінчився доганами для обох. Однак схоже на те, що у житті судді почалась світла полоса – її нагородили і позбавили від покарання.


16 січня у Лондоні суддю Октябрського районного суду м. Полтави Л.Гольник нагородили за досягнення в боротьбі з корупцією. Міжнародна неурядова організація "Blueprint for Free Speech"  вподобала опубліковане відео, на якому міський голова та його заступник безуспішно пропонують їй хабар. За це вона отримала нагороду спеціального визнання. Жінка побувала в Лондоні й особисто отримала нагороду.

«Лариса Гольник є суддею з України, яка цілеспрямовано виступила проти корупції. Її випадок показує обмеженість антикорупційної політики у захисті окремих викривачів, що знаходяться в небезпеці, та важливість незалежної та непідкупної судової системи», — написали на сайті організації, Ч «Гольник вистояла перед безжалісним тиском. Проект Free Speech дає їй нагороду за силу та чесність у бажанні  чесного уважного вивчення корупції серед суддів».

Зазначимо, що 17 січня Велика Палата Верховного Суду розглянула скаргу судді на рішення Вищої ради правосуддя про притягнення Л. Гольник до дисциплінарної відповідальності й скасувала рішення ВРП. Повний текст рішення з’явиться 28 січня.

Закон і Бізнес