Закон і Бізнес


ВККС залучила НАБУ до дослідження доброчесності кандидатів до ВАКС


18.01.2019 13:19
3642

Вочевидь, кандидати на посади до Вищого антикорупційного суду не очікували такої надретельності у вивченні їх родин. Але ефекту викриття неспіврозмірно багатих суддів поки не спостерігається.


На спільному засіданні Громадської ради міжнародних експертів та Вищої кваліфікаційної комісії суддів кандидати до ВАКС не поспішають ділитися враженнями від запитань комісії із журналістами. Проте, їх реакцію чітко видно на моніторі, на якому транслюють подію, повідомив кореспондент «ЗіБ».

Суддя Шевченківського районного суду Оксана Голуб розгубилася від питання щодо відсутності у матеріалах декларації інформації про доходи матері, яка працює у Торонто. Утім вона запевнила , що якщо це можливо, то вона її спробує надати.

 «Ви придбали ділянку, а потім Ваш чоловік приватизував сусідню, як Ви поясните цей збіг?», — запитали члени Комісії.

Суддя спокійно відповіла, що після купівлі однієї ділянки зацікавились іншою, яка нікому не належала і просто скористалися своїм правом.

Більш жорстко на подібні запитання, які з’явились саме завдяки роботі Національного антикорупційного бюро, надав пояснення колишній суддя Вищого адміністративного суду Анатолій Завгородній.

Його просили пояснити з ким його брат уклав договір довічного утримання, до кого сестра позивалась до суду і чому він не оформив машину на себе, а купив її сину. Питання з приводу прийнятих рішень також прозвучали.

А. Завгородній зазначив, що був доповідачем у 10 тис. справах ВАС і відповісти на запитання скільки подібних до обговорюваного провадження у нього ще було наразі не може.

Заслуховування кандидатів у ВАКС продовжується, хоча члени ГРМЕ у цьому участі не приймають. А опитані чекатимуть вердикту Комісії щодо подальшого проходження конкурсу аж до вечора.

Закон і Бізнес