Закон і Бізнес


Ревізор уже нікуди не їде…


№1 (1092) 10.01—18.01.2013
2640

Голосіївський районний суд столиці виніс вирок у кримінальній справі стосовно податківця цього ж району, котрий вимагав та одержав $2500 хабара.


Як повідомляє прес-служба прокуратури Голосіївського району міста Києва, 27 липня минулого року під час одержання хабара було затримано головного державного податкового ревізора-інспектора Голосіївської ДПІ.

Як з’ясувалося, гроші інспектор ДПІ вимагав та одержав від бухгалтера комерційного підприємства, яке співпрацювало з фіктивними структурами.

Податківець повідомив бухгалтеру, що в разі перевірки до підприємства можуть бути застосовані фінансові санкції за порушення податкового законодавства в розмірі близько 110 тис. грн. Натомість він запропонував домовитися і запевнив, що за $2500 знайде підстави не проводити такої перевірки.

Голосіївським районним судом колишнього податківця визнано винним за ч.2 ст.368 Кримінального кодексу та засуджено до 3 років тюрми з відстрочкою відбування покарання строком на 3 роки. Крім цього, впродовж 3 років він не матиме права обіймати посади, пов’язані з виконанням функцій представника влади.