Закон і Бізнес


Невинних не буває


№52 (1402) 29.12—11.01.2019
16027

Сторона обвинувачення подала обвинувальний акт на хабарника. Проте з’ясувалося, що розслідування зачепило не тільки обвинуваченого, а й тих, хто вирішуватиме його долю.


До Зарічного районного суду м.Сум надійшов обвинувальний акт стосовно судді Господарського суду Сумської області, який вимагав хабара. Згідно з протоколом автоматичного розподілу справа дісталася колегії з трьох законників.

Одначе прокуратура надіслала до Верховного Суду клопотання, щоб справу передали до суду іншої адміністративно-територіальної одиниці України. До зазначеного клопотання додали матеріали розслідування. З’ясувалося, що сторона обвинувачення збирала докази не лише щодо обвинуваченого судді, а й стосовно всіх членів колегії, котрі мали б розглянути цю справу, та відомості про їхні сім’ї.

Судді вважають, що збирання інформації щодо них та їхніх рідних ніяк не стосується цього провадження, вони до справи не причетні. Отже, все це робилося для того, щоб позбавити суддів можливості розглянути справу. У такий спосіб прокуратура втручається в автоматизовану систему розподілу.

Про дії прокуратури повідомили до Вищої ради правосуддя троє учасників колегії (№88/0/6-19, 14/0/6-19, 12/0/6-19). Вони просять ужити заходів.