Закон і Бізнес


Скарга страху


№52 (1402) 29.12—11.01.2019
6061

Законниця вважає, що звинувачення на її адресу — це спосіб завадити пройти конкурс. Адже в майбутньому вона буде вирішувати долі корупціонерів, а це декому не вигідно.


Слідчому судді Первомайського міськрайонного суду Миколаївської області Ірині Шикері заявили відвід. Скаржник назвав причину — вчинення суддею кримінального порушення, відповідальність за яке передбачено в ст.375 Кримінального кодексу. Крім того, чоловік пообіцяв звернутися до Вищої ради правосуддя та Державного бюро розслідувань.

І.Шикеря вважає таку поведінку втручанням у діяльність суду й тиском, адже подано заяви під час розгляду скарг по суті до прийняття рішення, а значить, вони мають на меті вплив. До того ж учасник процесу став виявляти невдоволення діями судді відразу після того, як з’явилися результати її успішно складеного іспиту до Вищого антикорупційного суду. Тому скарги, якими невдоволений громадянин засипає І.Шикерю, можуть не лише негативно вплинути на виконання роботи, а й на результати конкурсу до ВАКС.

Суддя вважає, що діями скаржника керує страх, адже він свого часу працював у органах місцевого самоврядування, тож може мати зв’язки із суб’єктами корупційних злочинів.

Ці міркування І.Шикеря виклала в повідомленні до ВРП (№70/0/6-19).