Закон і Бізнес


Світло в тунелі


№2 (1404) 19.01—25.01.2019
3401

Народні депутати вирішили спростити процедуру передання об’єктів електроенергетики та іншого окремого індивідуально визначеного майна з державної в комунальну власність.


Відповідний проект про внесення змін до закону «Про передачу об’єктів права державної та комунальної власності» (№9459) було подано на розгляд до Верховної Ради. Планується, що врегулювання на законодавчому рівні питання передання з державної в комунальну власність об’єктів інженерної інфраструктури електроенергетики сприятиме уникненню ситуацій, коли житловий фонд, що передається в комунальну власність, отримує електроенергію від трансформаторної підстанції, яка  належить іншому органу, уповноваженому управляти державним майном.

Для спрощення процедури передання з державної в комунальну власність окремого індивідуально визначеного майна передбачається здійснювати таке передання за рішенням органів, уповноважених управляти державним майном. На сьогодні відповідна процедура виконується за рішенням Кабінету Міністрів на підставі згоди органу, уповноваженого управляти державним майном, рішення сесії відповідної ради із зобов’язаннями використовувати індивідуально визначене майно за цільовим призначенням та не відчужувати в приватну власність.

Для передання в комунальну власність об’єктів інженерної інфраструктури електроенергетики є намір доповнити перелік об’єктів, що можуть безоплатно передаватися з державної в комунальну власність.