Закон і Бізнес


Коні податків не платять


№52 (1402) 29.12—11.01.2019
4600

Понад мільйон гривень хоче отримати сільська рада від підприємства, яке працює на її території. Проте виявилося, що все не так просто, адже в боротьбу за гроші втрутилась місцева поліція та прокуратура.


У провадженні судді Новомиколаївського районного суду Запорізької області Антона Шиша перебувала справа за скаргою сільської ради на дії начальника слідчого відділу, який закрив кримінальне провадження. Справа стосувалася несплати кінним заводом податків до місцевого бюджету на суму понад 1 млн грн.

Слідчий суддя задовольнив скаргу й зобов’язав відкрити провадження. Однак заступник начальника слідчого відділу місцевої поліції наступного дня знову закрив провадження. Того ж дня поліція силою розігнала мешканців сільської ради, які зібралися біля кінного заводу.

Очільник місцевої прокуратури рішення про закриття справи скасував. Але заступник начальника тієї ж прокуратури його знову закрив.

Сільська рада знову поскаржилася в суд на закриття провадження. Під час засідання прокурори заявили відвід А.Шишу. При цьому інших осіб, які могли би здійснювати правосуддя, в установі більше немає, тож скарга залишилася нерозглянутою дотепер.

Через місяць А.Шиш дізнався, що проти нього відкрили кримінальне провадження. Про незаконні дії місцевої прокуратури він повідомив Вищу раду правосуддя (№6307/0/6-18). Крім того, додав копії всіх заяв, скарг і клопотань, які мали місце при вирішення цієї справи.