Закон і Бізнес


З піцою по життю

Страва, якій майже півтисячі років, виявилася «наркотиком»


Щороку в Неаполі відбувається головний фестиваль піци, який триває тиждень. Т.: Блюдо, которому почти полтысячи лет, оказалось «наркотиком»

№1 (1403) 12.01—18.01.2019
10156

Учені з’ясували, що піца викликає звикання більше, ніж будь-яка інша їжа. Вона — одна з популярних страв у всьому світі, причому як у кафе і фастфудах, так і в домашній кухні.


За цим показником піца обігнала шоколад (він опинився на 2-му місці), чипси (3-тє) і залишила далеко позаду чизбургери (7-ме місце) і картоплю фрі (6-те).

Учасники міжнародного дослідження, проведеного Мічиганським університетом, підтвердили: якщо вони їдять піцу, їм зазвичай складно зупинитися. Крім того, багато хто хотів відмовитися від піци, але не міг цього зробити.

Особливо багато любителів цієї страви на її батьківщині. 52% італійців зізналися, що це їхня улюблена їжа і вони їдять піцу мінімум раз на тиждень. Це дані опитування Osservatorio Buitoni Culinary Lab, в якому взяли участь 2500 дорослих італійців.

Піца в Італії — це не тільки улюблена їжа, але і культурна спадщина. Її прообразом був наїдок, що подавався на скибках хліба в оселях стародавніх греків і римлян. А перша піца була приготована в Неаполі в 1522 році — після того, як в Європі з’явилися помідори. Минулого року традицію приготування неаполітанської піци визнали нематеріальною культурною спадщиною ЮНЕСКО.