Закон і Бізнес


Прохач хабаря


№1 (1403) 12.01—18.01.2019
4464

Вища рада правосуддя відсторонила від роботи ще одного суддю. Його традиційно підозрюють в отриманні неправомірної вигоди за винесення рішення в адміністративній справі.


Стосовно Луки Кріль із Турківського районного суду Львівської області уже місяць ведеться досудове розслідування за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.368 Кримінального кодексу. Суддя підозрюється у проханні надати хабар.

Причому саму підозру Л.Крилю вручили ще 19.12.2018, до того ж — поза відведений 24-годинний строк після затримання. А клопотання про відсторонення направили до ВРП лише зараз.

За повідомленням представника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, наразі до судді застосований запобіжний захід у вигляді застави.

Прикметно, що Л.Криль був єдиним суддею у Турківському райсуді. Тож, задовольнивши клопотання САП та відсторонивши його від роботи, ВРП паралізувала роботу цієї установи.

Втім він продовжить виконувати обов’язки голови установи. Причому саме член ВРП Вадим Беляневич звернув увагу представника САП на те, що залишивши Л.Крилю адміністративні повноваження прокуратура не усуває ризики, на яких наголошує у клопотанні про відсторонення від здійснення правосуддя. Хоча процесуальне керівництво слідством не входить до обов’язків членів Ради.