Закон і Бізнес


Недитячий контент


№52 (1402) 29.12—11.01.2019
3360

Британські законодавці визначили механізм перевірки віку користувачів на порнографічних сайтах. Нормативний документ був прийнятий палатою громад.


Серед нововведень — картки для доступу до сайтів з еротичним контентом, повідомляє Metro. З квітня 2019 року відвідувачі сайтів для дорослих з британськими IP-адресами повинні будуть надати порталам докази повноліття, а саме — пред’явити посвідчення особи, водійське посвідчення або спеціальну картку «вікової верифікації» (її можна буде придбати в магазині).

Картки верифікації найближчим часом надійдуть у 60 тис. торговельних точок. Також спеціальні віртуальні служби видаватимуть повнолітнім токени, за якими ті зможуть перейти на порносайт. Тож, за прогнозами регулятора, система має запрацювати до 15.04.2019. Якщо все пройде вдало, не виключено, що її поширять на соціальні мережі.

Заборона на відвідини дітьми сайтів для дорослих стала частиною прийнятого в 2017 році закону про цифрову економіку. Як повідомляв «ЗіБ», систему контролю планувалося запровадити ще у квітні 2018-го, а вартість системи перевірки віку тоді оцінювалася в £10 млн.