Закон і Бізнес


Журналістське втручання


№52 (1402) 29.12—11.01.2019
4781

Вища рада правосуддя звернеться до Генеральної прокуратури щодо надання інформації про розкриття злочину у кримінальному провадженні за фактом втручання в діяльність судді Господарського суду м.Києва Сергія Морозова.


Як поінформував доповідач Олексій Маловацький, у повідомленні судді йдеться про втручання у правосуддя з боку журналіста, який фігурує в одній із справ про захист ділової репутації. Попри задоволення самовідводу С.Морозова від розгляду цієї позовної заяви, тиск не припинився.

Зокрема, наприкінці травня група осіб зібралася біля готелю, що належить товариству з обмеженою відповідальністю, засновником якого є тесть судді. Організатором та активним учасником зібрання був той самий журналіст, який представлявся співробітником одного інформаційного агентства. Згідно з повідомленням, він закликав людей нищити майно готелю, власноручно вибивав двері та наносив шкоду майну.

Наступного дня в онлайн-виданні агентства з’явилася стаття цього ж журналіста, який звинуватив суддю в облаштуванні бару, карооке та організації борделю в житловому будинку. Також автор називав С.Морозова «корумпованим суддею».

На запит О.Маловацького Київська місцева прокуратура №10 поінформувала, що досудове розслідування цього злочину триває. Тож ВРП ухвалила звернутись до ГПУ щодо надання інформації про перебіг розслідування розкриття злочину.