Закон і Бізнес


Судді пригрозили візитом АТОшників і преси


22.12.2018 13:14
3144

Невідома особа зателефонувала судді Хмільницького міськрайонного суду Вінницької області Ользі Гончарук-Аліфановій та вимагала задовольнити клопотання, що перебувало на розгляді у судді. За відмову у задоволенні жінка пригрозила, що до судді приїдуть г


Суддя О.Гончарук-Аліфанова вважає даний телефонний дзвінок погрозою та втручанням в професійну діяльність та повідомила про це Вищу раду правосуддя та Генерального прокурора України, передає «ЗіБ».

У повідомленні (5310/0/6/18зазначено, що 18 жовтня 2018 року судді надійшло клопотання про дозвіл на затримання з метою приводу підозрюваного для участі в розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою стосовно громадянина С.

Цього ж дня судді зателефонувала невідома особа, яка представилась Руденко, та повідомила, що суддя має розглянути вказане клопотання і задовольнити його, інакше завтра до судді приїдуть група учасників АТО і представники засобів масової інформації та суддя більше не буде працювати. Розмова відбулась російською мовою.

Розглянувши повідомлення судді, прокуратура Вінницької області 16 листопада 2018 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесла відомості про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого частиною першою статті 376 (втручання в діяльність судових органів) Кримінального кодексу України.

Вища рада правосуддя ухвалила звернутись до Генеральної прокуратури України щодо надання інформації про розкриття та розслідування данного злочину.

Закон і Бізнес