Закон і Бізнес


Селфі над прірвою

«Весільний торт» захистять від екстремальних фотографів


№51 (1401) 22.12—28.12.2018
3643

Незвичайну скелю з піщанику, названу «Весільний торт» за майже ідеальну прямокутну форму, захистять огорожею. Тим самим хочуть обмежити доступ любителям селфі, що ризикують життям заради знімка.


Біля скелі зараз установлена півтораметрова огорожа, яку влада вирішила замінити новою, міцнішою. Цей захід є вимушеним в умовах загрози обвалення породи, викликаної ерозією, а також необачною поведінкою любителів селфі, повідомляє The Sun.

Скеля стала особливо популярною 4 роки тому. В середньому за місяць сюди приїжджали понад 10000 осіб, і далеко не всі туристи вирізнялися розсудливою поведінкою. Знаходилися сміливці, які виконували небезпечні трюки, наприклад звисали зі скелі, тримаючись за неї однією рукою, а потім викладали фотографії в Instagram. Не обійшлося й без написів на ідеально білих стінах, що позбавляють об᾽єкт краси і величі.

«Весільний торт» був закритий для відвідин навесні 2015 року, після того як тут загинув французький студент, коли обвалилася частина кручі. «Ми встановимо огорожу, піднятися на яку буде складніше, ніж на теперішню», — пообіцяв представник національного парку Південного Уельсу, на території якого розташована скеля.

Учені розрахували: якщо на скелі одночасно опиняться понад 50 осіб, ризик її раптового обвалення збільшується в кілька разів. Тому влада ухвалила рішення за проникнення на скелю стягувати штраф у розмірі 3300 австралійських доларів (більш як 65 тис. грн.).