Закон і Бізнес


Тенденція до покращення


№51 (1401) 22.12—28.12.2018
8336

У Державній судовій адміністрації прозвітували про тенденцію до подальшого покращення матеріально-технічного забезпечення місцевих та апеляційних судів. Це — нові приміщення, квартири, техніка та автомобілі.


За інформацією, яку озвучив перед делегатами з’їзду глава ДСАУ Зеновій Холоднюк, наразі загальна площа приміщень, в яких розміщуються суди, становить 926 тис. м2 або трохи більше половини від потреби. Покращити ситуацію збираються за рахунок приміщень Національного банку у 9 обласних центрах, які передадуть ДСАУ.

Крім того протягом року проведено капітальні та поточні ремонти у 305 приміщеннях. 68 будівель перебувають у стадії реконструкції, а у 17 такий процес розпочався.

Для забезпечення суддів та працівників апарату, які переведені до інших судів з непідконтрольних територій, житлом торік було придбано 219 службових квартир. Не цей рік виділені кошти, яких має вистачити ще на 295 квартир загальною площею понад 17000 м2.

Цього року всі апеляційні суди забезпечено новими службовими автомобілями Toyota Camry 2018 р.в. Очільник ДСАУ запевнив, що наступного року його відомство докладе «максимальних зусиль для вирішення питання забезпечення потреб місцевих судів у службовому автотранспорті».

Також, за словами З.Холоднюка, покращився рівень забезпечення залами судових засідань, який складає 65% для апеляційної та 78 для першої інстанцій. А для впровадження технічних новацій придбано 8695 засобів інформатизації: комп'ютерного, серверного обладнання, оргтехніки, засобів аудіо- і відеофіксації тощо.