Закон і Бізнес


Конференція прокурорів обирає членів ВРП (онлайн-трансляція)


20.12.2018 10:55
7083

Сьогодні, 20 грудня, прокурори зі всієї України зібрались на конференції, що триватиме два дні, щоб обрати двох членів Вищої ради правосуддя.


Позачергова всеукраїнська конференція прокурорів заслухає звіт Ради прокурорів про виконання завдань, стан фінансування та організаційного забезпечення діяльності прокуратури, інформацію Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів щодо її діяльності, а також обере двох членів Вищої ради правосуддя, передає "ЗіБ".

Нагадаємо, відповідно до частини першої статті 5, статті 12 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» всеукраїнська конференція прокурорів обирає двох членів ВРП шляхом таємного голосування.

Голосування проводиться виключно за кандидатів у члени Вищої ради правосуддя, які подали документи у порядку, встановленому цим Законом, та обрані делегатами на всеукраїнську конференцію прокурорів. Голосування також проводиться за кандидатів у члени ВРП, які подали документи у порядку, встановленому цим Законом, та висунуті безпосередньо на всеукраїнській конференції прокурорів не менше ніж двадцятьма відсотками обраних делегатів конференції.

Обраним на посаду члена Вищої ради правосуддя вважається кандидат, який за результатами таємного голосування отримав більшість голосів обраних делегатів всеукраїнської конференції прокурорів.

Закон і Бізнес