Закон і Бізнес


В НААУ закликали парламент призупинити розгляд проекту 9055


18.12.2018 12:01
2897

Рада старійшин при Національній асоціації адвокатів України закликала народних депутатів не поспішати з прийняттям рішення стосовно законопроекту №9055 «Про адвокатуру та адвокатську діяльність», а передати його на розгляд з’їзду адвокатів.


Про це йдеться у зверненні Ради від 17.11.2018, передає «ЗіБ».

Рада старійшин застерегла народних депутатів не робити поспішного кроку і не підтримувати законопроект № 9055 з огляду на його численні недоліки та ризики втрати громадянами України можливостей реального захисту своїх конституційних прав.

Рада старійшин вважає, що законопроект №9055 має пройти обговорення на з’їзді адвокатів України, що відбудеться 15-16 лютого 2019 року.  З’їзд адвокатів України спроможний компетентно та у демократичний спосіб оцінити цей законопроект і надати до нього пропозиції від усіх регіональних адвокатських спільнот.

«Верховна Рада має почути всі регіони України, а не керуватися позицією окремих адвокатів та юридичного бізнесу столиці», — ідеться у зверненні.

Як наголошується у зверненні, саме рішення з’їзду визначить реальне ставлення адвокатури до цього законопроекту та бачення реформи адвокатури в цілому, яке адвокатура буде готова втілювати у співпраці з законодавцем.

Закон і Бізнес