Закон і Бізнес


Про секс анічичирк


№50 (1400) 15.12—21.12.2018
4452

«Фейсбук» істотно змінив свої правила, що стосуються регулювання дискусій про секс. Це відбулося ще в жовтні, але ЗМІ звернули увагу на них тільки тепер.


Користувачі, як і раніше, можуть обговорювати теми сексуального насильства, щоб привернути увагу до цієї проблеми. Проте спілкування, яке «заохочує сексуальні контакти між дорослими», доведеться звести нанівець, пише Бі-Бі-Сі.

Крім порнографії й еротичних зображень, які були заборонені у «Фейсбуку» й раніше, не можна розміщувати відео зі стриптиз-клубів, еротичні танці. Не можна шукати секс-партнерів (навіть фраза «хочу розважитись увечері» може тепер уважатися порушенням правил) і просити надіслати зображення сексуального характеру. Під забороною — обговорення поз у сексі та сексуальних переваг.

У коментарі для видання The Verge представники компанії заявили, що нові правила не забороняють людям говорити про свою орієнтацію. Крім того, модерації піддасться тільки той контент, на який хто-небудь поскаржився. Теоретично, якщо комусь із учасників групи у «Фейсбуку», призначеної для обговорення сексу, не сподобається будь-який з дописів, усе співтовариство опиниться під загрозою блокування.