Закон і Бізнес


Зупинився — плати!

Скільки коштує припаркувати машину в столицях


З червня 2017 року в районі Гайд-парку стягують підвищену плату з власників дизельних авто, випущених до 2015-го, — €8,25.

№50 (1400) 15.12—21.12.2018
4677

Що більше стає автомобілів на дорогах, то важче знайти місце, щоб залишити його навіть на кілька годин. Найдорожчим з європейських столиць за ціною паркування виявився Лондон.


У центральних районах столиці Великої Британії година паркування обійдеться в €5,50/год. Тривалість, як правило, обмежена 4 год., повідомляє DW.

У центрі Амстердама дуже мало місць для паркування. Тому вартість останнього — одна з найвищих у континентальній Європі — €5/год. Стільки ж із 15 грудня потрібно заплатити за стоянку машини на окремих вулицях у центрі Москви.

У французькій столиці діють два тарифи. Одна година в округах Парижа з 1 до 11-го коштує €4 (центральна частина), з 12-го до 20-го — €2,40. Максимальна тривалість паркування — 2 год.

А в Мадриді водіям потрібно стежити ще й за кольором розмітки. У центрі міста ставити машину можна лише на місця, позначені синім кольором. Вартість одна — €2,25/год. А зелена розмітка позначає зону виключно для жителів довколишніх будинків.

У столиці Австрії за паркування встановлена єдина ціна — €2,10/год. Причому в центральних районах це 2 год., в інших — 3. Причому у Відні за стоянку повинно бути заплачено з першої хвилини. Якщо ж ви зупинилися, щоб вивантажити багаж, то в готелі потрібно отримати безкоштовний паркувальний квиток на 15 хв.

А найдешевше паркування — у Римі: лише €1,50 з понеділка до п’ятниці з 8 до 23 год. Причому тривалість стоянки не обмежена часом. Утім, це майже вп’ятеро дорожче, ніж офіційна плата за стоянку в центрі Києва.