Закон і Бізнес


Мільйони за рішення


№50 (1400) 15.12—21.12.2018
4231

Підприємство погрожує позовом проти держави, якщо рішення апеляційної інстанції буде не на його користь. Адже зіпсовані нерви, інфляція та судові збори — це все зайві видатки, а гроші втрачати не можна.


Південно-західний апеляційний господарський суд розглядав скаргу ТОВ на ухвалу про забезпечення позову на користь приватного підприємства. Щоб забезпечити собі вигідне рішення, ПП у відзиві на скаргу заявило: якщо апеляційний суд скасує законну ухвалу першої інстанції, то всіх винних у цьому рішенні засудять. Вони понесуть дисциплінарну відповідальність, адже бізнесмен поскаржиться до Вищої ради правосуддя. Крім того, він напише до Державного бюро розслідувань і ймовірно за неправосудне рішення суддів притягнуть до кримінальної відповідальності.

Крім того, підприємство подасть цивільний позов проти держави й відсудить 15 млн грн. збитків, завданих забезпеченням позову, а також усіма судовими зборами, які довелося заплатити. У суму збитків зарахували також компенсацію за моральні переживання та інфляцію.

Троє суддів, котрі розглядають цю справу, вирішили, що такий відзив порушує принципи незалежності суду, та звернулися до ВРП по захист. (№6054/0/6-18).