Закон і Бізнес


РСУ поспілкувалась з кандидатами в ВРП


07.12.2018 17:35
3666

У перегонах за крісло в суддівському врядуванні беруть участь 22 кандидати, 16 з них поспілкувалися із членами Ради суддів України. Після знайомства із ймовірними членами ВРП можна сказати як вони ставитимуться до посади, і чи готові вони виконувати цю місію.


Сьогодні, 7 грудня, у форматі — питання-відповідь пройшла перша зустріч РСУ із кандидатами до складу ВРП для обрання на XVI  позачерговому з’їзді суддів, передає «ЗіБ».

Через 2 тижні четверо обраних кандидатів виконуватимуть нові обов`язки, покладені на них XVI позачерговим з’їздом суддів.

Про своє бачення роботи на посаді розповіла, зокрема, суддя у відставці Марія Процик. Вона вважає за необхідне запровадити адміністративну, матеріальну відповідальність за втручання у правосуддя.

Суддя Сергій Чумак наголосив, що 4 обраних повинні бути незалежними від судових органів. Члени ВРП не мають бути «слухняними», адже їх неупередженість — запорука незалежності.

Суддя Світлана Шелест, яка вивчала практику ВРП відмітила, що найбільше притягують до відповідальності представників столичного регіону. Вона вважає, що усі судді мають бути впевнені у захисті від тиску на них.

Суддя Сергій Гирич підкреслив, від формування складу ВРП напряму залежить майбутнє судоустрою. А отже, прогнози щодо нього можна буде зробити вже зовсім скоро — після 20 грудня.

Закон і Бізнес