Закон і Бізнес


Покупець нон ґрата


№49 (1399) 08.12—14.12.2018
4832

В Ірландії жінку засудили до ув’язнення за те, що відкрила в супермаркеті пачку чипсів вартістю €1,5. Хоча вона прямувала до каси самообслуговування, щоб заплатити за неї.


Річ у тому, що 25-річній Кетлін Мак-Донаг рішенням суду було заборонено з’являтися в цьому торговельному центрі. На суді вона розповіла, що розкрила пачку спеціально — аби магазин не зміг відмовити в покупці, пише Бі-Бі-Сі.

Представники сторони обвинувачення повідомили, що у К.Мак-Донаг вже є кілька вироків, зокрема за крадіжку та заподіяння збитків. Охоронець підтвердив у суді, що К.Мак-Донаг сказала йому: «Я відкрила її, щоб ви дозволили мені розплатитися». «Товар після цього вже не підлягав продажу, і магазин поніс збитки в розмірі €1,5», — повідомив охоронець, додавши, що, хоча жінка і виявила бажання заплатити за чипси, вона не мала права перебувати в магазині.

Адвокати просили суд про поблажливість, мотивуючи це тим, що К.Мак-Донаг недавно вийшла заміж, була вагітна і визнала свою провину. Проте суддя вирішив призначити їй покарання у вигляді 4-х місяців тюрми, з них два — умовно.