Закон і Бізнес


НАЗК заблокувало можливість розгляду ВР проекту 9055


06.12.2018 14:53
4997

Національне агентство по запобіганню корупції проведе антикорупційну експертизу законопроектів №9055 і №9055-1 «Про адвокатуру та адвокатську діяльність», що є підставою для зупинення на термін до 10 днів відповідного законотворчого процесу.


Про це повідомив член НАЗК Олександр Серьогін в листі від 5 грудня до голови Верховної Ради Андрія Парубія, передає «Закон і Бізнес» з посиланням на «Українські Новини».

НАЗК розпочало проведення антикорупційної експертизи двох законопроектів №9055, внесений президентом України та №9055-1, внесений народним депутатом Валерієм Писаренком.  

Відповідно до статті 55 закону України «Про запобігання корупції» здійснення такої експертизи є підставою для припинення процедури розгляду чи прийняття нормативного правового акта, але на строк не більше десяти днів.

За словами О.Серьогіна, антикорупційна експертиза буде проведена в максимально швидкі терміни і винесена на засідання НАЗК.

Член НАЗК додав, що антикорупційна експертиза законопроектів про адвокатуру була розпочата за ініціативою Нацагентства, але в орган з цього приводу також зверталися ряд народних депутатів.

Нагадаємо, згідно з пунктом 5 статті 55 Закону України «Про запобігання корупції» Національне агентство може проводити за власною ініціативою антикорупційну експертизу проектів нормативно-правових актів, внесених на розгляд Верховної Ради України або Кабінету Міністрів України.