Закон і Бізнес


Міжнародний союз нотаріату визнав положення проекту 9311 проблематичними


05.12.2018 15:17
4324

Міжнародний союз нотаріату (МСЛН) висловив застереження щодо положень законопроекту № 9311 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення гарантій захисту державою права власності».


Про це йде мова у листі президента МСЛН Хосе Маркеньо де Йано до Президента України Петра Порошенка, Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана, голови Верховної Ради України Андрія Парубія та Міністра юстиції України Павла Петренка, передає «ЗіБ».

Як повідомили в прес-службі НПУ, Міжнародний союз нотаріату зазначає, що певні положення законопроекту можуть вплинути на юридичну визначеність угод – через відсутність спеціалізації та кваліфікації осіб, які вчинятимуть нотаріальні дії.

«Ці правові положення є проблематичними з огляду на міжнародні стандарти нотаріату, представленого МСЛН, а також з урахуванням європейських директив та нормативних актів», – акцентує Хосе Маркеньо де Йано.

Міжнародний союз нотаріату повідомляє, що разом із Нотаріальною палатою України готовий обмінюватися досвідом та допомагати у якісному вдосконаленні законодавства, орієнтуючись на стандарти латинського нотаріату.

«Держави делегують суспільну довіру такій специфічній професії, як нотаріальна, що забезпечує високу якість юридичних послуг у найбільш чутливих сферах життя», – говориться в листі президента МСЛН.

Закон і Бізнес