Закон і Бізнес


Собака буває кусливим!


№48 (1398) 01.12—07.12.2018
4093

У Великій Британії щеня чау-чау опинилося за ґратами через те, що вкусило поліцейського за руку. Рішення багатьом жителям країни здалося надто суворим.


Як повідомляє видання Daily Mail, інцидент стався в селі Сток-Бруерн у графстві Нортгемптоншир. 4-місячне цуценя вибігло за ворота будинку своїх господарів, банкірів-мільйонерів Гейс, і опинилося на дорозі, через що машини не могли проїхати.

Його спробував зловити поліцейський, але неслухняний пес укусив його за кисть руки і передпліччя. Тим самим він спростував твердження відомого барда про те, що собака буває кусливим тільки від поганого життя.

Цуцика доставили у відділення й посадили в клітку. Він може провести в неволі до 9 місяців. Вартові порядку запевняють, що діють відповідно до закону «Про небезпечних собак» 1991 року.

Господар собаки Девід Гейс заявив, що поважає поліцію, але таке рішення вважає надмірним і неадекватним. Він додав, що його 15-річний син так засмутився через розлуку із собакою, що його довелося посеред дня забрати зі школи. Також, за словами власника щеняти, в клітці тварина відчуває страх і стрес. Чоловік найняв адвокатів, щоб вони розібралися в ситуації.