Закон і Бізнес


Прощання з жеками

До 2012-го в Україні залишаться тільки ОСББ


Держава і суспільство, №1 (988) 01.01—11.01.2011
2521

Прем’єр-міністр Микола Азаров припускає, що внаслідок майбутньої реформи комунального господарства житлово-екс¬плуатаційні контори припинять своє існування.


«Я думаю, жеки в Україні не залишаться», — сказав глава Уряду в одному з інтерв’ю. На його думку, в подальшому на їх місці будуть формуватися об’¬єднання співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ).
М.Азаров висловив переконання, що проведення такої масштабної реформи не можливе без державних інвестицій, і скептично поставився до можливості залучення приватних коштів у галузь з урахуванням її ни¬нішнього стану. Прем’єр-міністр додав, що в 2011 році реформа ЖКГ буде підготовлена, а її реалізація розпочнеться у 2012-му.
В Україні за минулий рік створено понад 1,5 тис. об’єднань співвласників багатоквартирних будинків. За підсумками року, загальна кількість таких товариств у країні збільшилася до понад 11800, що становить 17% багатоповерхового житлового фонду. Раніше міністр ЖКГ заявляв про те, що ОСББ будуть отримувати дотації з бюджету.