Закон і Бізнес


Українців за кордоном захищатимуть вітчизняні адвокати


30.11.2018 11:02
4482

Національна асоціація адвокатів України та Міністерство закордонних справ України уклали Меморандум про співробітництво. Відтепер адвокати спільно з дипломатами здійснюватимуть скоординований захист прав та інтересів українців за кордоном.


Як повідомили в прес-службі НААУ, документ підписали Голова НААУ, РАУ Лідія Ізовітова та міністр закордонних справ Павло Клімкін, передає «Закон і Бізнес».

Відтепер адвокати України спільно з дипломатами працюватимуть над популяризацією нашої держави за кордоном, налагодженням та посиленням ділових і культурних контактів, а також, що найважливіше, здійснюватимуть скоординований захист прав та інтересів українців закордоном. 

На основі Меморандуму передбачається активне залучення до роботи українців-адвокатів, що проживають в інших країнах і виявляють небайдужість до співвітчизників.

Документом визначено такі напрями співробітництва, як організація та проведення заходів, спрямованих на підвищення інтересу іноземних держав, їх юридичних та фізичних осіб до взаємодії з Україною, зокрема, здійснення інвестицій в економіку України; співробітництво (в тому числі через мережу представництв Національної асоціації адвокатів України) щодо презентації на міжнародній арені адвокатури України, інтеграції української правничої спільноти в європейський простір, сприяння у налагодженні міжнародних зв’язків та обміну досвідом між національними асоціаціями адвокатів різних країн та іншими міжнародними правозахисними, правничими організаціями. Сторони докладатимуть спільних зусиль для підвищення рівня обізнаності громадян України, іноземців та осіб без громадянства в Україні та за кордоном щодо законодавства України та іноземних держав, дій у проблемних ситуаціях.

Меморандум передбачає обмін інформацією щодо можливості залучення іноземних або вітчизняних фахівців із питань адвокатського захисту.

Громадяни, які планують відвідувати інші країни, відтепер в разі виникнення проблем ви можуть розраховувати не тільки на дипломатичні установи України, а й на вітчизняних адвокатів. Перелік діючих представництв НААУ закордноном — за цим посиланням

Закон і Бізнес