Закон і Бізнес


Члени ГРМЕ отримають винагороду


29.11.2018 12:36
3279

Члени Громадської ради міжнародних експертів щомісяця виплачуватиметься винагорода за допомогу ВККС у проведенні конкурсного добору суддів до Вищого антикорупційного суду.


Відповідне рішення було прийняте під час засідання Уряду 28 листопада, передає «ЗіБ».

Як повідомили в прес-службі ДСАУ, Уряд схвалив Порядок виплати винагороди членам Громадської ради міжнародних експертів на час виконання ними своїх повноважень та Порядок компенсації витрат на переїзд та проживання в Україні членам ГРМЕ на час їх участі у процедурах відбору кандидатів. Названі Порядки розроблено ДСА України спільно з Міністерством юстиції України на виконання доручення Прем'єр-міністра України.

Як відомо, відповідно до частини першої статті 9 Закону України «Про Вищий антикорупційний суд» Громадська рада міжнародних експертів утворюється строком на шість років Вищою кваліфікаційною комісією суддів України для сприяння їй у підготовці рішень з питань призначення на посади суддів ВАКС та є її допоміжним органом.

Нагадаємо, 6 листопада 2018 року ВККС обрала шістьох членів ГРМЕ.

До складу Ради увійшли експерти в області антикорупційного права: Аурелійус Гутаускас, Флемінг Сі Денкер, Тед Зажечни, Мірьяна Лазарова Трайковскі, Лорна Харріс, Ентоні Хупер.

Закон і Бізнес