Закон і Бізнес


Шпигунка в законі


№48 (1398) 01.12—07.12.2018
5156

Російська служба безпеки перетворилася на матюк. Щойно хтось виявляється невдоволеним роботою правника чи політика, комусь не подобається чийсь коментар в Інтернеті, як відразу заявляють: це ворожий агент. А ображена особа не тільки каже у відповідь: «Ти сам агент», а й шукає, куди поскаржитися на образу та тиск.


Галина Коліуш з Олександрійського районного суду Кіровоградської області якось залишила без руху позовну заяву. Позивач виправив усі вказані недоліки й надіслав заяву ще раз, але додав до неї клопотання про відвід судді.

Підставами для цього він назвав опубліковану в ЗМІ інформацію, що Г.Коліуш — насправді агент ФСБ, її прислали, аби вона розвалила судову систему України та захистила бойовиків ЛНР і ДНР. Виявилося, що автором статей, на які посилався позивач, є він.

Суддя повідомила про інцидент до Вищої ради правосуддя (№5795/0/6-18). Такі звинувачення вона вважає вкрай образливими для себе та придуманими автором заяви. Г.Коліуш сподівається, що ВРП її захистить від агресивного позивача, який готовий боротися за рішення на свою користь неправовими методами.