Закон і Бізнес


Напад палія


№48 (1398) 01.12—07.12.2018
6511

Суддя вирішив боротися за чисте повітря у своєму дворі. Проте виявилося, що мешканець сусіднього будинку не поділяє його екологічних поглядів. Він переконаний шанувальник диму й готовий за це боротися за допомогою насильства.


Сергій Дячук зі Святошинського районного суду м.Києва якось припаркував машину біля свого будинку й побачив, що громадянин, котрий позиціонує себе як власник цього майданчика, палить сміття. С.Дячуку не сподобалося таке безвідповідальне ставлення до екології, і він попросив загасити вогонь, однак чоловік навіть не думав цього робити. Суддя вирішив узяти ініціативу у свої руки та почав гасити полум’я сам.

Чоловік тим часом заявив, що суддя корумпований, позбавляє людей житла та стоїть на боці зла. На підтвердження своїх слів він ударив С.Дячука металевою палицею.

Суддя викликав поліцію, але винуватець, злякавшись, утік. За фактом нападу правоохоронці відкрили провадження. Обвинувальний акт потрапив до суду, для хулігана обрали запобіжний захід.

Однак палій сміття вирішив продовжити боротьбу. Заявив, що насправді це суддя напав на нього через те, що він брав участь у революції гідності. А робив він це лише для того, щоб протестувати проти незаконної суддівської діяльності С.Дячука. Такі заяви чоловіка стали причиною для відводу судді у справі, яку він у той час розглядав.

С.Дячук звернувся до Вищої ради правосуддя та Генерального прокурора, сподіваючись, що вони зможуть його захистити від подібного тиску (№5848/0/6-18).