Закон і Бізнес


Світлина зі старовиною

Рим остаточно позбавляється від гладіаторів


Туристи неодноразово скаржилися владі Рима на те, що за фото з центуріоном з них вимагають до €50.

№47 (1397) 24.11—30.11.2018
4074

Відповідно до нового закону, що набрав чинності, в Римі заборонено пиячити в нічний час, купатися у фонтанах, а також вбиратися центуріоном.


Рим упродовж багатьох років уживав різних тимчасових заходів, що забороняли костюмованих «гладіаторів» (хоча вбрання більшості відповідає швидше центуріону) через їх надмірну настирливість. Тепер кожному, хто буде ходити в такому одязі, загрожує штраф у розмірі €400, повідомляє The Loсal.

Заборону на фальшивих гладіаторів вели ще в листопаді 2015 року. Проте дія наказу закінчилася, і актори знову з’явилися біля римських визначних пам’яток.

Були повідомлення й про «гладіаторів», які чіплялися до туристок, а також про крадіжку одним з них €100 з гаманця журналіста після того, як вони зробили спільну фотографію.

Втім, поки що не зрозуміло, чи відлякають штрафи від легкого заробітку: за оцінками експертів, за тиждень «центуріон» заробляє до €2000.

Може зберегтися на постійній основі й тимчасова заборона на продаж алкоголю в супермаркетах після 22:00 і в нічних клубах після 2:00. До жовтня включно за подібні порушення загрожував штраф у сумі €150, при цьому продавець спиртного мав заплатити до €280.

Планується зробити постійними й стягнення за купання у фонтанах, збільшивши їх до €900. Зараз максимальне покарання за таке порушення громадського порядку становить €450.