Закон і Бізнес


Як перевірятимуть приватних виконавців, розповів експерт


21.11.2018 17:27
3419

Міністерство юстиції України приймає новий Порядок проведення перевірок діяльності органів державної виконавчої служби, приватних виконавців.


Приватний виконавець Тетяна Вольф проаналізувала нововведення і розповіла «ЗіБ» до чого вони призведуть.

Першим позитивним нововведенням експерт відмітила введення графіка проведення перевірок діяльності приватних виконавців, який складається на рік. За словами частого виконавця, тепер проведення перевірок стає нормативно врегульованим, система стає більш прозорою, що дозволяє виконавцю заздалегідь розуміти, до чого готуватися.

Також, на її думку, позитивне нововведення — заздалегідь визначені терміни проведення планової перевірки приватного виконавця. Відповідно до нового Порядку, вони не можуть бути більше п'яти робочих днів.

Серед нових вимог експерт виділила:

- обов'язкове інформування приватного виконавця про заплановану перевірку не пізніше ніж за п'ять робочих днів до її проведення;

- чітке визначення ряду тих питань, які будуть порушені під час перевірок, і вимоги до документації;

- обов'язкові вимоги до складання Акту про ухилення приватного виконавця від проведення планової перевірки;

- введення більш жорстких термінів для оформлення довідки про результати планової перевірки;

Крім цього, новий Порядок надає приватним виконавцям протягом п'яти робочих днів передати до Міністерство юстиції свої пояснення і навіть висловлювати свої зауваження щодо ходу перевірки.

Як ці нововведення вплинуть на роботу приватних виконавців, читайте детальніше в матеріалі «До чого призведуть нові перевірки приватних виконавців в Україні».