Закон і Бізнес


Переведення неможливе


№47 (1397) 24.11—30.11.2018
6800

Судді Верховного Суду України продовжують відстоювати свої права. Цього разу від переведення їх врятував той факт, що суди, до яких їх мали перевести, вже ліквідовані.


Зокрема, суддя ВСУ Олександр Волков нарікав, що Вища кваліфікаційна комісія суддів ухвалила рішення рекомендувати перевести його до апеляційної інстанції навіть не запрошуючи на засідання. До того ж, рішенню ВККС бракує мотивації, чому необхідно переводити «верховників» саме до установи нижчого, а не того самого рівня. Тим більше, що, зокрема, суддя ВСУ Анатолій Ємець брав участь у конкурсі та підтвердив здатність здійснювати правосуддя у Касаційному господарському суді.

Натомість, як повідомив А.Ємець, суддям та працівникам апарату ВСУ з липня цього року не виплачують заробітну плату.

І хоча у ВККС переклали відповідальність за визначення місця роботи суддів ВСУ на Вищу раду правосуддя, остання вирішила повернути ці рекомендації без розгляду.

Отже, «м’яч» тепер знову на половині поля ВККС. І невідомо, що станеться раніше: чи-то Конституційний Суд висловиться щодо спірних норм профільного закону, чи-то комісія внесе чергові рекомендації про переведення суддів ВСУ до новоутворених апеляційних установ.