Закон і Бізнес


Пролітаючи над прірвою

Де можна відчути те, чого зазнав Мюнхгаузен


Швидкісний спуск по тросу XLine в Дубаї дозволяє парам швидко дістатися на дах торговельного центру і вже там розслабитися.

№45 (1395) 10.11—16.11.2018
9981

Що об’єднує гойдалки, американські та водні гірки і зиплайн? Ці атракціони дають змогу перевірити нерви і сміливість. Адже навіть погодитися на такий екстрим непросто.


Наприклад, у парку Великого каньйону в Колорадо (США) гойдалки розміщені над прірвою завглибшки 400 м. Одночасно гойдатися можуть 4 людини. Швидкість деколи перевищує 80 км/год. Прикметно, що власник атракціону зазнав жаху від катання на цих гойдалках.

Дізнатися, що відчував барон Мюнхгаузен під час польоту на ядрі, можна в Квінстауні (Нова Зеландія). Тут установлена гігантська катапульта для банджі-джампінгу. Вона відкрилася цього літа і вважається найбільшою і найнебезпечнішою у світі.

«Американські гірки» є майже в кожному парку розваг, але катання на деяких може дійсно налякати, наприклад у парку Takabisha (Японія). Максимальна висота гірок — 43 м, а швидкість — до 100 км/год. Але найстрашніше — максимальний кут падіння (1210˚) і серйозні перевантаження. Атракціон занесений до Книги рекордів Гіннеса.

В аквапарку Aquaventure в Дубаї можна спуститися з водної гірки: майже вертикальне падіння вниз з висоти 27,5 м, а потім подолання прозорого тунелю в оточенні акул і скатів.

Вибух адреналіну після таких атракціонів забезпечений. Лише б вистачило сміливості зробити крок у порожнечу.