Закон і Бізнес


В Україні запрацюють спецвідділення служби якості освіти


08.11.2018 12:41
3707

Уряд утворив територіальні органи Державної служби якості освіти, яка відповідає за дотримання якості освіти та освітніх стандартів. У 6 регіонах вони запрацюють в кінці січня, а в решті – впродовж 2019-го.


Відповідне рішення було прийнято КМУ 7 листопада, передає «Закон і Бізнес».

Як пояснили в прес-службі Міністерства освіти і науки, нова структура засновується на базі Державної інспекції навчальних закладів. Основним завданням Державної служби якості освіти є не «покарання винних», а допомога закладу, керівництву, вчителям у підвищенні якості їх діяльності та якості результатів навчання учнів.

Відділення ДСЯО, насамперед, надаватимуть рекомендації щодо організації внутрішньої системи забезпечення якості освіти, проводитимуть інституційний аудит, затверджуватимуть за результатами експертизи освітні програми шкіл та братимуть активну участь у сертифікації педагогічних працівників».

Перші територіальні органи планується утворити в 6 регіонах: Вінницькій, Дніпропетровській, Львівській, Одеській, Харківській областях та м. Києві. Уже до кінця січня 2019 року Держслужба проведе конкурси на заміщення вакантних посад керівників та заступників керівників цих органів.

Очікується, що впродовж 2019 року такі структурні підрозділи ДСЯО запрацюють в усіх областях України. Наразі формується також штат центрального апарату ДСЯО.

Усі працівники Держслужби та її територіальних органів матимуть статус держслужбовців. Як результат, відбір на роботу відбуватиметься на конкурсних засадах та за низкою жорстких вимог Закону «Про державну службу».

Закон і Бізнес