Закон і Бізнес


Трава для здоров’я

Канадцям дозволили вживати наркотики в малих дозах


Через 5 днів після легалізації канабісу в магазинах повідомили про брак цього товару, що привело до довгих черг за наркотиком.

№43 (1393) 27.10—02.11.2018
4311

Канада стала другою у світі і першою країною G-7, яка повністю легалізувала канабіс. Відтепер усім канадцям, старшим за 18 років, можна купувати, продавати, зберігати і навіть вирощувати коноплі.


Правда, є застереження: зберігати можна до 30 гр, а вирощувати не більш як 4 рослини, повідомляє Бі-Бі-Сі.

Критики нового закону впевнені, що поліція не готова до ситуацій, які можуть стати прямим наслідком легалізації наркотику. Наприклад, не розроблені заходи боротьби з водінням авто у стані наркотичного сп’яніння.

Прибічники говорять, що нова ситуація допоможе впоратися із чорним ринком. Канада є країною з найвищим рівнем споживання марихуани, особливо серед молоді. У 2017 році канадці витратили на наркотики близько $4,6 млрд.

Уругвай першим легалізував наркотик для особистого користування ще в 2013 році. У багатьох штатах США, Німеччині, Італії та Нідерландах споживання канабісу з медичною метою легальне.

Всупереч розхожій думці, в Голландії марихуана технічно заборонена, але зберігання до 5 гр трави не переслідується законом. Безперешкодно споживати наркотик можна тільки в спеціальних кофішопах.