Закон і Бізнес


Голова ВС відвідала Запорізький окружний адмінсуд


24.10.2018 16:56
3958

23 жовтня у м. Запоріжжя розпочав роботу дводенний семінар для голів судів Запорізької області «Роль голови суду у забезпеченні внутрішньої незалежності суддів», на якому з вітальним словом виступила Голова Верховного Суду Валентина Данішевська.


Вона зазначила, що незалежність для суддів потрібна, перш за все, для того, щоб належним чином виконувати свою функцію перед людьми і бути безсторонніми та неупередженими, передає «ЗіБ».

Як повідомили в прес-службі ВС, користуючись нагодою, Голова Верховного Суду відвідала Запорізький окружний адміністративний суд, де поспілкувалася з суддями Запорізького апеляційного суду, Запорізького окружного адміністративного суду, Господарського суду Запорізької області.

На зустрічі В.Данішевська розкрила своє бачення ролі Верховного Суду у загальнодержавній концепції утвердження фундаментального принципу верховенства права у всіх сферах суспільного буття, наголосила на необхідності відшукувати додаткові резерви для покращення своєї роботи, підводити учасників судового розгляду для находження ними «свого рішення», застосовуючи медіацію, як альтернативний інститут вирішення публічно-правових спорів в Україні.

Принагідно вона зауважила про усвідомлення суддями необхідності щоденно підвищувати комунікативні здібності, акцентувала на відповідальності суддів у належному спілкуванні з громадянами.

Голова Запорізького окружного адміністративного суду Олег Прудивус подякував В.Данішевській за високопрофесійне, щире та відверте спілкування.