Закон і Бізнес


ВАКС запустять до виборів


№43 (1393) 27.10—02.11.2018
5363

Кандидати на посади у Верховному та Вищому антикорупційному судах складатимуть конкурсні іспити одночасно. Вища кваліфікаційна комісія суддів уже визначила дати їх проведення.


За повідомленням прес-служби ВККС, 12 листопада протягом 2,5 год. усі кандидати складатимуть анонімне письмове тестування. А за два дні — готуватимуть проект рішення відповідного суду, на що відводиться 5,5 год.

Нагадаємо, що згідно із змінами, внесеними до Положення про проведення конкурсу, відсіювання претендентів відбуватиметься на кожному етапі. Так, до практичного завдання будуть допущені тільки 4 кандидати на місце, а до співбесід — 3.

З кандидатами до ВАКС ще спілкуватимуться члени громадської ради міжнародних експертів. Цей етап запланований на грудень цього — січень наступного року. А з кандидатами до Верховного Суду співбесіди триватимуть аж до березня 2019-го.

З цього графіку можна зробити висновок, що ВАКС спробують запустити ще до виборів Президента, а суддів ВС, скоріш за всеЮ призначатиме вже інший глава держави.

Закон і Бізнес